Mézes-mustáros sült tarja
Hozzávalók
60 dkg csontozott tarja
3 evőkanál méz
1,5 evőkanál mustár
2 evőkanál olíva olaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
fűszerek: só, bors
Elkészítés
- Szeleteljük fel a húst és sózzuk be.
- Az olajat keverjük össze a mézzel, mustárral, zúzott fokhagymával, és a borssal, majd tegyük bele a hússzeleteket (a legjobb, ha előző nap elkészítjük, és a hűtőben pihen 12 órán át).
- Egy tepsibe fektessük le a hússzeleteket, a maradék páclét öntsük rá, és tegyünk alá 1 dl vizet.
- 160 fokon, lefedve, kb. 2 óra alatt sül meg. A sütés végén vegyük le a fóliát, hogy szépen meg tudjon pirulni.
Petrezselymes burgonyával és salátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Szia!
Nagyon jó, köszönöm. Javaslom megnézni a https://gulyasleves.cafeblog.hu oldalt.