Omlós cigánypecsenye
Hozzávalók
8 szelet csontozott tarja
25 dkg (8 szelet) füstölt kenyérszalonna
5 evőkanál mustár
2-3 gerezd fokhagyma
fűszerek: só, bors, 2 csapott teáskanál fűszerpaprika
1,5 dl víz
Elkészítés
- A mustárt keverjük össze a fűszerpaprikával és a fokhagymanyomón áttört fokhagymával.
- A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük a mustáros keverékkel, és 2-3 órán át a hűtőben pihentetjük.
- A szalonna szeletek tetejét bevagdossuk, hogy sütés után kakastaréj formája legyen.
- Teflon serpenyőben arany színűre sütjük a szalonna szeleteket, majd félretesszük. A szalonnazsír nagyobb részét kiöntjük egy tálba.
- A visszamaradt, felforrósított zsírban megpirítjuk a hússzeletek mindkét oldalát, félrehúzzuk a tűzhelyről, és óvatosan ráöntjük a vizet. Közepes hőmérsékleten fedő alatt 15-20 percig pároljuk, félidőnél megfordítjuk.
- Ezután levesszük róla a fedőt. Ha van még alatta víz, elpároljuk, majd mellé tesszük a szalonna szeleteket is, hogy felmelegedjenek.
Sült burgonyával tálaljuk.
Kedves Egészségtudatos,
Köszönöm a kedves szavakat!
Tökéletesen hangzik, ki kell próbálni, jöhet. Javaslom megtekinteni a https://600-kalorias-etrend.blogspot.com/ oldal, ahol szintén hasznos információk vannak.