Tarja receptek

Cigánypecsenye

Omlós cigánypecsenye

 

Hozzávalók

 

8 szelet csontozott tarja

25 dkg (8 szelet) füstölt kenyérszalonna

5 evőkanál mustár

2-3 gerezd fokhagyma

fűszerek: só, bors, 2 csapott teáskanál fűszerpaprika

1,5 dl víz

 

Elkészítés

 

  1. A mustárt keverjük össze a fűszerpaprikával és a fokhagymanyomón áttört fokhagymával.
  2. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük a mustáros keverékkel, és 2-3 órán át a hűtőben pihentetjük.
  3. A szalonna szeletek tetejét bevagdossuk, hogy sütés után kakastaréj formája legyen.
  4. Teflon serpenyőben arany színűre sütjük a szalonna szeleteket, majd félretesszük. A szalonnazsír nagyobb részét kiöntjük egy tálba.
  5. A visszamaradt, felforrósított zsírban megpirítjuk a hússzeletek mindkét oldalát, félrehúzzuk a tűzhelyről, és óvatosan ráöntjük a vizet. Közepes hőmérsékleten fedő alatt 15-20 percig pároljuk, félidőnél megfordítjuk.
  6. Ezután levesszük róla a fedőt. Ha van még alatta víz, elpároljuk, majd mellé tesszük a szalonna szeleteket is, hogy felmelegedjenek.

 

Sült burgonyával tálaljuk.

 

forrás: pixabay.com

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. A konyha ördöge says:

    Kedves Egészségtudatos,

    Köszönöm a kedves szavakat!

  2. Egészségtudatos says:

    Tökéletesen hangzik, ki kell próbálni, jöhet. Javaslom megtekinteni a https://600-kalorias-etrend.blogspot.com/ oldal, ahol szintén hasznos információk vannak.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!