Palócleves
Hozzávalók
50 dkg csontozott tarja
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 db paradicsom
1 db TV paprika
fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény, 2 db babérlevél, tárkony
40 dkg burgonya
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
60 dkg zöldbab
1 kis pohár tejföl
1 evőkanál liszt
1 kávéskanál citromlé
Elkészítés
- A húst kisebb kockára vágjuk, a hagymákat aprítjuk, a paprikát és a paradicsomot pici kockára vágjuk.
- Az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát majd a kockára vágott húst. Amikor a hús levet engedett befűszerezzük, ha szükséges vizet öntünk alá. Alacsony hőfokon 20 percig főzzük.
- A megtisztított burgonyát kockára vágjuk, a répákat karikára szeleteljük. A zöldbabot feldaraboljuk.
- Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a zöldségeket, felöntjük vízzel, ha szükséges utána fűszerezzük, és készre főzzük.
- A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, és simára keverjük 2 merőkanál leveslével. A tejfölös keveréket hozzáadjuk a leveshez, majd felforraljuk. Kevés citromlével pikánsra ízesítjük.
Szia!
Tetszik a kép és a leírás is. Köszönöm. Javaslom felkeresni a https://dieta-feherje.blog.hu oldalt.