Tarja receptek

Palócleves

Palócleves

 

Hozzávalók

 

50 dkg csontozott tarja

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 evőkanál olívaolaj

1 db paradicsom

1 db TV paprika

fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény, 2 db babérlevél, tárkony

40 dkg burgonya

2 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

60 dkg zöldbab

1 kis pohár tejföl

1 evőkanál liszt

1 kávéskanál citromlé

 

Elkészítés

 

  1. A húst kisebb kockára vágjuk, a hagymákat aprítjuk, a paprikát és a paradicsomot pici kockára vágjuk.
  2. Az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát majd a kockára vágott húst. Amikor a hús levet engedett befűszerezzük, ha szükséges vizet öntünk alá. Alacsony hőfokon 20 percig főzzük.
  3. A megtisztított burgonyát kockára vágjuk, a répákat karikára szeleteljük. A zöldbabot feldaraboljuk.
  4. Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a zöldségeket, felöntjük vízzel, ha szükséges utána fűszerezzük, és készre főzzük.
  5. A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, és simára keverjük 2 merőkanál leveslével. A tejfölös keveréket hozzáadjuk a leveshez, majd felforraljuk. Kevés citromlével pikánsra ízesítjük.

 

forrás: wikimedia.org

 

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Szia!

    Tetszik a kép és a leírás is. Köszönöm. Javaslom felkeresni a https://dieta-feherje.blog.hu oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!