Ezt az ételt kezdő háziasszonyok is nyugodtan bevállalhatják, mert szinte nem is kell hozzá főzni tudni, annyira egyszerű az elkészítése.
Hozzávalók
50 dkg sertés tarja csont nélkül
2 evőkanál olívaolaj
1 fej fokhagyma
fűszerek: só, bors, majoránna
Elkészítés
- A húst apró kockákra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, és felaprítjuk.
- Az olajat felforrósítjuk egy nagyobb serpenyőben, rádobjuk a fokhagymát és 0,5-1 perc múlva a húst is (A fokhagymára vigyázni kell, mert hamar megkeseredik. Ha az edény fölé hajolva érezzük az illatát, akkor mehet is bele a többi hozzávaló).
- Amikor a hús levet engedett, ízlés szerint fűszerezzük, és alacsony hőfokon készre főzzük.
Sült krumplival tálaljuk.
A majoránna nem csak ételek fűszerezésére alkalmas. Teát is készíthetünk belőle, melyről itt olvashatsz bővebben.
Kedves Egészségtudatos,
Örülök, hogy elnyerte a tetszését! Egyik nagy kedvencem a brassói.
Szuper, imádom, jöhet. 🙂 Ajánlom figyelmetekbe a
https://kave-blog.blog.hu/ oldalt.