Hozzávalók
50 dkg csontozott tarja
1 fej vöröshagyma
2-3 evőkanál olívaolaj
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
4 db burgonya
1 kisebb cukkini
fűszerek: só, bors, majoránna, 1 evőkanál tárkony
1 evőkanál finomliszt
2 dl főzőtejszín
1-1 teáskanál mustár és citromlé
Elkészítés
- A húst vágjuk kisebb kockákra, a vöröshagymát aprítsuk, a tisztított zöldségeket karikázzuk, a burgonyát és cukkinit kockára vágjuk.
- A forró olajban pároljuk üvegesre a hagymát, dobjuk rá a húst és fehéredésig pirítsuk (hagyjuk, hogy levet eresszen). Tegyük bele a zöldségeket is, majd öntsük fel 2 l vízzel, végül fűszerezzük.
- Alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Ezalatt összekeverjük a tejszínt a liszttel, mustárral és citromlével.
- Ha a hús megpuhult, a levéből pár kanállal hozzáteszünk a lisztes keverékhez, csomómentesre keverjük (én botmixerrel szoktam), és hozzáadjuk a leveshez.
- 5-8 percig forraljuk, ha szükséges utánaízesítjük.
Az étvágyjavító tárkony egyéb jótékony hatásairól itt olvashatsz bővebben.
Jó étvágyat kívánok!
Szia!
Biztos, nagyon finom étel. Jó étvágyat kívánok hozzá! Ajánlom szíves figyelmetekbe a https://romaetelek.wordpress.com oldalt.