Tarja receptek

Rizses hús

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

50 dkg sertés tarja (aki nem szereti szaftosan, az lapockából is elkészítheti)

1 nagy fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

3 evőkanál olívaolaj

fűszerek: só, őrölt bors, őrölt kömény, majoránna, 1 teáskanál curry (vagy kurkuma)

30 dkg rizs

 

Elkészítés

 

  1. A húst kisebb kockákra vágjuk, a hagymákat aprítjuk. a rizst alaposan megmossuk.
  2. Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a húst, és addig pirítjuk, amíg bő levet enged. ekkor rádobjuk a fokhagymát és befűszerezzük a Curry (vagy kurkuma) kivételével.
  3. Amikor majdnem puha a hús, elpároljuk alóla a folyadékot, beletesszük a rizst és a curryt, majd felöntjük 6 dl vízzel.
  4. Addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor 140 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt – lefedve-, készre pároljuk.

Forrón tálaljuk.

 

Az étvágygerjesztő hatású kurkumát a népi gyógyászat az ízületi problémákra gyakorolt jótékony hatása miatt alkalmazza. Erről itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. A konyha ördöge says:

    Kedves Imre,

    Köszönöm a kedves szavakat!

  2. tolnai.imre.k@betafresh.eu says:

    Nagyon megfogott ez a recept, tetszik, jó szívvel ajánlom nektek a csirkemell.cafeblog.hu oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!