A koreai ételek sajátossága, hogy egyszerre kell érezni a csípőset, a sósat, az enyhén édeset és a savanyút – összhangban egymással. Ezért ezen ízek harmóniájára fordítsunk nagy figyelmet!
fotó: pixabay.com
Hozzávalók
25 dkg tarja (vagy füstölt császárszalonna)
40 dkg kimcsi (klasszikus, kínai kelből készült, koreai boltban készen kapható)
15 dkg levesbe való tofu (közepes keménységű)
1 kis fej vöröshagyma
3-5 gerezd fokhagyma
1 csomag újhagyma
5 dl kimcsi-lé (amennyi a zacskóban/dobozban van, a többit lehet vízzel/csiliszósszal pótolni)
fűszerek: 1-2 teáskanál csilipaprika krém (vagy Erős-Pista), 1 teáskanál csilipaprika pehely, 1-2 teáskanálnyi kristálycukor, esetleg só (a kimcsi sós)
Elkészítés
- A kimcsit (ha szükséges) kisebb kockákra vágjuk, a húst vékonyan felcsíkozzuk. Az újhagyma fehér részét felcsíkozzuk, a zöldjét vékonyan felszeleteljük. A vöröshagymát ketté vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A fokhagymát lereszeljük. A tofut 2-3 cm-es kockákra vágjuk.
- Egy fazékba tesszük a kimcsit, rátesszük a húst, vöröshagymát, fokhagymát, és az újhagyma fehér részét, majd felöntjük a kimcsi levével. 20-25 percig főzzük. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet.
- Amikor a hús megpuhult, beletesszük a fűszereket és ha szükséges, megsózzuk.
- A tetejére tesszük a tofut, és az újhagyma felszeletelt szárát. Újraforrásig főzzük.
Főtt rizzsel tálaljuk.
A téli hónapokra tökéletes lehet ez a forró, csípős egytálétel, ami garantáltan megizzaszt majd. A csilipaprika valójában nem is fűszer, hanem gyógyszer. Erről itt olvashatsz bővebben.
Jó étvágyat kívánok!
Kedves Imre,
Köszönöm a kedves szavakat!
Köszönöm ezt a szuper receptet, gratulálok hozzá, s ajánlom szíves figyelmetekbe a https://kave-blog.blog.hu/ oldalt. Szép délutánotok legyen!