Hozzávalók
60 dkg tarja
1 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
2 dl sör
2 evőkanál mustár
fűszerek: só, bors, rozmaring
Elkészítés
- A római tálat hideg vízbe áztatjuk egy órára.
- A mustárt összekeverjük a fűszerekkel, és alaposan bekenjük vele a húst. 1 óra hosszat hűtőben pihentetjük.
- A krumplit megpucoljuk és hasábokra vágjuk. A tisztított vöröshagymát és a paradicsomot felkarikázzuk, a fokhagymákat ellapítjuk.
- A tál aljába tesszük a krumplit, megsózzuk és meglocsoljuk az olajjal. Rátesszük a vöröshagymát és a paradicsomot, majd erre fektetjük a húst. A fokhagymagerezdeket köré szórjuk, és az egészet meglocsoljuk a sörrel.
- Hideg sütőbe tesszük és 180 fokon 60-80 percig sütjük. Amikor a hús megpuhult, levesszük a tetejét, és 10-15 perc alatt pirosra sütjük.
A sokoldalúan felhasználható rozmaring illóolajából érdekes dolgot készítenek. Erről itt olvashatsz bővebben.
Jó étvágyat kívánok!
Kedves Egészségtudatos,
Köszönöm a kedves szavakat!
Szuper recept, ki kell próbálni és köszönöm. Javaslom megtekinteni a https://fasirt.cafeblog.hu/ oldalt.