Tarja receptek

Római tálban sült tarja

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

60 dkg tarja

1 kg burgonya

1 fej vöröshagyma

5 gerezd fokhagyma

2 db paradicsom

2 evőkanál olívaolaj

2 dl sör

2 evőkanál mustár

fűszerek: só, bors, rozmaring

 

Elkészítés

 

  1. A római tálat hideg vízbe áztatjuk egy órára.
  2. A mustárt összekeverjük a fűszerekkel, és alaposan bekenjük vele a húst. 1 óra hosszat hűtőben pihentetjük.
  3. A krumplit megpucoljuk és hasábokra vágjuk. A tisztított vöröshagymát és a paradicsomot felkarikázzuk, a fokhagymákat ellapítjuk.
  4. A tál aljába tesszük a krumplit, megsózzuk és meglocsoljuk az olajjal. Rátesszük a vöröshagymát és a paradicsomot, majd erre fektetjük a húst. A fokhagymagerezdeket köré szórjuk, és az egészet meglocsoljuk a sörrel.
  5. Hideg sütőbe tesszük és 180 fokon 60-80 percig sütjük. Amikor a hús megpuhult, levesszük a tetejét, és 10-15 perc alatt pirosra sütjük.

 

A sokoldalúan felhasználható rozmaring illóolajából érdekes dolgot készítenek. Erről itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. A konyha ördöge says:

    Kedves Egészségtudatos,

    Köszönöm a kedves szavakat!

  2. Egészségtudatos says:

    Szuper recept, ki kell próbálni és köszönöm. Javaslom megtekinteni a https://fasirt.cafeblog.hu/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!