fotó: pixabay.com
Hozzávalók
1 kg tarja csont nélkül
1 fej vöröshagyma
2 szál újhagyma
1 db piros alma
1 púpozott evőkanál szójabab paszta
1 dl rizsbor
2 evőkanál szójaszósz
3-5 gerezd fokhagyma
2 cm friss gyömbér
1 teáskanál egész bors
A mártáshoz
4 evőkanál szója paszta
2-2 evőkanál chili paszta és szezámolaj
2-2 teáskanál méz és szezámmag
2 evőkanál darált dió
Köretnek
1 fej lollo rosso saláta
1 kígyóuborka
1 kaliforniai paprika
1 szárzeller
Elkészítés
- A húst megmossuk és beletesszük egy fazékba. A tisztított hagymát nagyobb darabokra-, az almát félbe vágjuk, és betesszük a hús mellé. Rászórjuk a feldarabolt újhagymát, és az ellapított fokhagymát. Ízesítjük a szójabab pasztával, a tisztított gyömbérrel, rizsborral, szójaszósszal és egész borssal. Öntsünk rá annyi vizet, ami bőven ellepi, majd forraljuk fel. Közepes hőmérsékleten 1-1,5 órát főzzük (amíg a hús teljesen megpuhul).
- Ezalatt alaposan keverjük össze a mártás hozzávalóit, és fogyasztásig tegyük be a hűtőbe.
- A megmosott salátát szedjük levelekre, a zöldségeket vágjuk nem túl vékony csíkokra.
- Amikor megfőtt a hús, vegyük ki a főzővízből, és hagyjuk hűlni.
A szeletelt húst a mártással és a köré rakott zöldségekkel tálaljuk.
Az antibakteriális hatású bors segíti a szervezetet a nátha elleni harcban. További érdekességeket itt olvashatsz a borsról.
Jó étvágyat kívánok!
Szia!
Jó étvágyat kívánok én is ehhez az ételhez, s egyben javaslom megnézni a https://husetelek.wordpress.com oldalt.