Tarja receptek

“Tépkedett” tarja

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

1 kg tarja csont nélkül

A fűszerpasztához

1-1 teáskanál oregano, őrölt római kömény, őrölt kömény
2-2 teáskanál fokhagyma granulátum, füst ízű fűszerpaprika
1/2 teáskanál Cayenne bors
2 evőkanál barna cukor
1 evőkanál tengeri só
2 teáskanál sűrített paradicsom
5-5 evőkanál víz és olívaolaj

5 evőkanál olívaolaj

A mártáshoz

1 fej vöröshagyma
6 evőkanál ketchup
2-2 evőkanál almaecet, Worcester szósz és szójaszósz

 

Elkészítés

 

  1. Elkészítjük a fűszerpasztát: összekeverjük a száraz fűszereket, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat és a sűrített paradicsomot. Egynemű elegyet készítünk belőle, és ezzel kenjük be a megmosott és szárazra törölt húst. Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  2. Amikor készítjük, a sütőt melegítsük elő 130 fokra. Az olajat felforrósítjuk, és a hús minden oldalát hirtelen megsütjük (kérgesítjük). A húst tegyük egy tepsibe. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a mártás többi összetevőjét és alaposan elkeverjük. Ezt a mártást ráöntjük a húsra.
  3. Egy sütőpapírt vizezzünk be, és ezzel takarjuk le a tepsit (a sarkoknál megcsavarva a papírt, hogy biztosan rajta maradjon). Ezután az egész tepsit becsomagoljuk alufóliába, és betesszük a sütőbe. 5 órán keresztül sütjük.
  4. A sütési idő leteltével kivesszük a tepsit a sütőből, és további 30 percig pihentetjük (úgy, ahogy van, becsomagolva).
  5. Ezután ízlés szerint szálakra tépkedjük egy húsvilla és kés segítségével, vagy nyesedéket tépkedünk belőle egy kés segítségével.

Szendvicsfeltétként (salátával, hagymával, uborkával, sajttal) vagy önálló ételként sült krumplival fogyaszthatjuk.

 

A keleten honos római kömény főzetét étvágytalanság ellen isszák. Erről itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Egy tökéletes receptet olvastam ezen bejegyzés terén,csak ajánlani lehet. Javaslom megnézni a https://csirkemell.cafeblog.hu oldalt. Ott is sok remek információ van.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!