Tarja receptek

Mustáros vaddisznósült

Manapság már nem nehéz vadhúsokat beszerezni, mert szinte minden hipermarket tart fagyasztott vadhúst, melyet érdemes megkóstolni, legalább egy évben egyszer. Az ünnepek közeledtével ehhez szeretnék egy kis segítséget nyújtani a receptjeimmel.

 

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

1 egész vaddisznótarja

A pácléhez

0,5 l vörösbor
1 dl konyak
2-2 evőkanál chili szósz és szójaszósz (a chili szósz elhagyható)
3 evőkanál Dijoni mustár (sima is jó)
3-4 gerezd fokhagyma préselve
fűszerek: 15 szem borókabogyó, 5-5 db szegfűbors és babérlevél, 1 kávéskanál egész bors, bazsalikom, majoránna, kakukkfű
ha kevés a vörösbor, akkor alaplével, vagy akár sima vízzel pótolhatjuk

A szószhoz

0,5 l alaplé, vagy 1 húsleveskockából húsleves
2 dl főzőtejszín
2-3 evőkanál liszt
2-4 evőkanál fekete-ribizli lekvár
fűszerek: só, őrölt bors

 

Elkészítés

 

  1. Egy nagyobb edénybe tegyük bele a páclé hozzávalóit (a szemes fűszereket enyhén törjük össze), és tegyük bele a megmosott, víztől leitatott vadhúst. A páclé bőven lepje el a húst. Tegyük hűtőbe minimum 24 órára, de akkor a legfinomabb, ha 3-4 napig áll ebben a pácban.
  2. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy mélyebb tepsibe tegyük bele a húst, és öntsük rá a páclevet. Takarjuk le, és süssük 1,5-2 órán keresztül úgy, hogy kb. 20 percenként meglocsoljuk a saját levével. Ha a hús puha, vegyük le a fóliát és süssük pirulásig (kb. 20 perc).
  3. Vegyük ki a húst a tepsiből, a páclevet szűrjük át egy kisebb lábasba.
  4. Az alaplét öntsük hozzá a leszűrt pácléhez és ha felforrt, adjuk hozzá a tejszínnel elkevert lisztet. Újraforrástól számítva 8-10 percig főzzük. Ezalatt fűszerezzük és  a végén hozzáadjuk a lekvárt is (ekkor már nem főzzük tovább).

Burgonyakrokettal tálaljuk.

 

A bazsalikom széleskörű felhasználhatóságáról itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Szia!

    Köszönöm ezeket a hasznos információkat. Javaslom megtekinteni a https://covid.blog.hu oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!