Hozzávalók
60 dkg sertés tarja
3 evőkanál olívaolaj
A páchoz
3 evőkanál mustár
1 evőkanál méz
2 evőkanál olíva olaj
2 gerezd fokhagyma préselve
fűszerek: só, őrölt bors, őrölt szerecsendió
Elkészítés
- A pác hozzávalóit összekeverjük. A húst felszeleteljük kb. 1,5 cm vastag szeletekre.
- A hússzeleteket megforgatjuk a pácban, majd egy tálba tesszük, a pácot ráöntjük. Lefedve 24-36 órára hűtőbe tesszük (minél tovább áll a hús a pácban, annál ízletesebb lesz a végeredmény).
- Serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, majd a húst megsütjük benne. Mindkét oldalát 2-2 percig sütve, médium steaket kapunk.
Steak burgonyával-, de akár friss kenyérrel is tálalhatjuk.
Az antivirális hatású olíváról itt olvashatsz bővebben.
Jó étvágyat kívánok!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: