Tarja receptek

Tarja steak

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

60 dkg sertés tarja
3 evőkanál olívaolaj

A páchoz

3 evőkanál mustár
1 evőkanál méz
2 evőkanál olíva olaj
2 gerezd fokhagyma préselve
fűszerek: só, őrölt bors, őrölt szerecsendió

 

Elkészítés

 

  1. A pác hozzávalóit összekeverjük. A húst felszeleteljük kb. 1,5 cm vastag szeletekre.
  2. A hússzeleteket megforgatjuk a pácban, majd egy tálba tesszük, a pácot ráöntjük. Lefedve 24-36 órára hűtőbe tesszük (minél tovább áll a hús a pácban, annál ízletesebb lesz a végeredmény).
  3. Serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, majd a húst megsütjük benne. Mindkét oldalát 2-2 percig sütve, médium steaket kapunk. 

Steak burgonyával-, de akár friss kenyérrel is tálalhatjuk.

 

Az antivirális hatású olíváról itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!