Idén olyan enyhe a tél, hogy akár grillezhetünk is nyugodtan. Jó kis szilveszter esti programnak ígérkezik egy családi grill-parti.
Hozzávalók
4 vastag szelet csont nélküli tarja (személyenként 1 szelet)
A páchoz
1,5-1,5 dl szójaszósz és olívaolaj
1 dl Worcestershire szósz
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál barna cukor
5 gerezd zúzott fokhagyma
őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés
- A pác hozzávalóit keverjük össze. A húst mossuk meg, és itassuk le róla a vizet.
- A hús szeleteket tegyük bele a páclébe, takarjuk le, és rakjuk a hűtőbe 24 órára. Ha a pác nem lepi el a húst, akkor időnként forgassuk meg benne.
- Grillsütőn (de akár bordázott serpenyőben is) mindkét oldalát pirosra sütjük.
Zöldségköretet vagy salátát kínáljunk mellé.
A vitaminokban is gazdag fokhagymáról itt olvashatsz bővebben.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: