Tarja receptek

Grillezett tarja

Idén olyan enyhe a tél, hogy akár grillezhetünk is nyugodtan. Jó kis szilveszter esti programnak ígérkezik egy családi grill-parti.

 

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

4 vastag szelet csont nélküli tarja (személyenként 1 szelet)

A páchoz

1,5-1,5 dl szójaszósz és olívaolaj
1 dl Worcestershire szósz
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál barna cukor
5 gerezd zúzott fokhagyma
őrölt bors ízlés szerint

 

Elkészítés

 

  1. A pác hozzávalóit keverjük össze. A húst mossuk meg, és itassuk le róla a vizet.
  2. A hús szeleteket tegyük bele a páclébe, takarjuk le, és rakjuk a hűtőbe 24 órára. Ha a pác nem lepi el a húst, akkor időnként forgassuk meg benne. 
  3. Grillsütőn (de akár bordázott serpenyőben is) mindkét oldalát pirosra sütjük.

Zöldségköretet vagy salátát kínáljunk mellé.

 

A vitaminokban is gazdag fokhagymáról itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!