Tarja receptek

Brassói

Ezt az ételt kezdő háziasszonyok is nyugodtan bevállalhatják, mert szinte nem is kell hozzá főzni tudni, annyira egyszerű az elkészítése.

 

forrás: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

50 dkg sertés tarja csont nélkül

2 evőkanál olívaolaj

1 fej fokhagyma

fűszerek: só, bors, majoránna

 

Elkészítés

 

  1. A húst apró kockákra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, és felaprítjuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk egy nagyobb serpenyőben, rádobjuk a fokhagymát és 0,5-1 perc múlva a húst is (A fokhagymára vigyázni kell, mert hamar megkeseredik. Ha az edény fölé hajolva érezzük az illatát, akkor mehet is bele a többi hozzávaló).
  3. Amikor a hús levet engedett, ízlés szerint fűszerezzük, és alacsony hőfokon készre főzzük.

 

Sült krumplival tálaljuk.

 

A majoránna nem csak ételek fűszerezésére alkalmas. Teát is készíthetünk belőle, melyről itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. A konyha ördöge says:

    Kedves Egészségtudatos,

    Örülök, hogy elnyerte a tetszését! Egyik nagy kedvencem a brassói.

  2. Egészségtudatos says:

    Szuper, imádom, jöhet. 🙂 Ajánlom figyelmetekbe a
    https://kave-blog.blog.hu/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!