Tarja receptek

Sült tarja

Vasárnap azért szeretek tarját készíteni, mert nem sok elfoglaltságot ad. A viszonylag rövid előkészítés után bármennyi ideig is készül, nem kell a konyhában állnom mellette. Elsőként egy saját receptet hoztam.

Hagymaágyon sült tarja

 

Hozzávalók

 

1 egész csont nélküli tarja (vagy egy fél, attól függ, hogy hány személyre főzünk)

4-5 fej vöröshagyma

4-5 gerezd fokhagyma

fűszerek: só, bors, majoránna, rozmaring

2 dl fehér bor

 

Elkészítés

 

  1. A tarját megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát felszeleteljük, a fokhagymagerezdeket ketté vágjuk.
  2. A hús minden oldalába késsel kis lyukakat szúrunk, és ezekbe dugjuk bele a fokhagyma darabokat, majd fűszerezzük: a sóval bedörzsöljük, borsozzuk, végül a zöld fűszereket is rászórjuk.
  3. A tepsibe beleszórjuk a hagymakarikákat, ráültetjük a fűszeres húst, végül aláöntjük a fehérbort.

160 fokos sütőben 2,5-3 órán át lefedve sütjük, majd levesszük róla a fóliát, és további 0,5 órát pirítjuk.

Forrás: saját fotó

Tört krumplival tálaljuk, melyet meglocsolunk a hagymás szafttal. 
A rozmaringból teafőzetet is készíthetünk, melynek felhasználása széles körű a népi gyógyászatban. Erről bővebben itt olvashatunk.

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. A konyha ördöge says:

    Kedves Egészségtudatos,

    Örülök, hogy tetszett!

  2. Egészségtudatos says:

    Tetszik ez a bejegyzés is, köszönöm. Ajánlom szíves figyelmetekbe a https://husetelek.wordpress.com/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!