Hozzávalók
50 dkg sertés tarja (aki nem szereti szaftosan, az lapockából is elkészítheti)
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
fűszerek: só, őrölt bors, őrölt kömény, majoránna, 1 teáskanál curry (vagy kurkuma)
30 dkg rizs
Elkészítés
- A húst kisebb kockákra vágjuk, a hagymákat aprítjuk. a rizst alaposan megmossuk.
- Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a húst, és addig pirítjuk, amíg bő levet enged. ekkor rádobjuk a fokhagymát és befűszerezzük a Curry (vagy kurkuma) kivételével.
- Amikor majdnem puha a hús, elpároljuk alóla a folyadékot, beletesszük a rizst és a curryt, majd felöntjük 6 dl vízzel.
- Addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor 140 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt – lefedve-, készre pároljuk.
Forrón tálaljuk.
Az étvágygerjesztő hatású kurkumát a népi gyógyászat az ízületi problémákra gyakorolt jótékony hatása miatt alkalmazza. Erről itt olvashatsz bővebben.
Jó étvágyat kívánok!
Kedves Imre,
Köszönöm a kedves szavakat!
Nagyon megfogott ez a recept, tetszik, jó szívvel ajánlom nektek a csirkemell.cafeblog.hu oldalt.