A koreai ételek sajátossága, hogy egyszerre kell érezni a csípőset, a sósat, az enyhén édeset és a savanyút – összhangban egymással. Ezért ezen ízek harmóniájára fordítsunk nagy figyelmet!
Hozzávalók
25 dkg tarja (vagy füstölt császárszalonna)
40 dkg kimcsi (klasszikus, kínai kelből készült, koreai boltban készen kapható)
15 dkg levesbe való tofu (közepes keménységű)
1 kis fej vöröshagyma
3-5 gerezd fokhagyma
1 csomag újhagyma
5 dl kimcsi-lé (amennyi a zacskóban/dobozban van, a többit lehet vízzel/csiliszósszal pótolni)
fűszerek: 1-2 teáskanál csilipaprika krém (vagy Erős-Pista), 1 teáskanál csilipaprika pehely, 1-2 teáskanálnyi kristálycukor, esetleg só (a kimcsi sós)
Elkészítés
- A kimcsit (ha szükséges) kisebb kockákra vágjuk, a húst vékonyan felcsíkozzuk. Az újhagyma fehér részét felcsíkozzuk, a zöldjét vékonyan felszeleteljük. A vöröshagymát ketté vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A fokhagymát lereszeljük. A tofut 2-3 cm-es kockákra vágjuk.
- Egy fazékba tesszük a kimcsit, rátesszük a húst, vöröshagymát, fokhagymát, és az újhagyma fehér részét, majd felöntjük a kimcsi levével. 20-25 percig főzzük. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet.
- Amikor a hús megpuhult, beletesszük a fűszereket és ha szükséges, megsózzuk.
- A tetejére tesszük a tofut, és az újhagyma felszeletelt szárát. Újraforrásig főzzük.
Főtt rizzsel tálaljuk.
A téli hónapokra tökéletes lehet ez a forró, csípős egytálétel, ami garantáltan megizzaszt majd. A csilipaprika valójában nem is fűszer, hanem gyógyszer. Erről itt olvashatsz bővebben.
Jó étvágyat kívánok!
Kedves Imre,
Köszönöm a kedves szavakat!
Köszönöm ezt a szuper receptet, gratulálok hozzá, s ajánlom szíves figyelmetekbe a https://kave-blog.blog.hu/ oldalt. Szép délutánotok legyen!