Tarja receptek

Grillezett tarja

Idén olyan enyhe a tél, hogy akár grillezhetünk is nyugodtan. Jó kis szilveszter esti programnak ígérkezik egy családi grill-parti.     Hozzávalók   4 vastag szelet csont nélküli tarja (személyenként 1 szelet) A páchoz 1,5-1,5 dl szójaszósz és olívaolaj1 dl Worcestershire szósz2 evőkanál balzsamecet2 evőkanál barna cukor5 gerezd zúzott fokhagymaőrölt bors ízlés szerint   Elkészítés… Tovább »

Mustáros vaddisznósült

Manapság már nem nehéz vadhúsokat beszerezni, mert szinte minden hipermarket tart fagyasztott vadhúst, melyet érdemes megkóstolni, legalább egy évben egyszer. Az ünnepek közeledtével ehhez szeretnék egy kis segítséget nyújtani a receptjeimmel.     Hozzávalók   1 egész vaddisznótarja A pácléhez 0,5 l vörösbor1 dl konyak2-2 evőkanál chili szósz és szójaszósz (a chili szósz elhagyható)3 evőkanál… Tovább »

“Tépkedett” tarja

  Hozzávalók 1 kg tarja csont nélkül A fűszerpasztához 1-1 teáskanál oregano, őrölt római kömény, őrölt kömény2-2 teáskanál fokhagyma granulátum, füst ízű fűszerpaprika1/2 teáskanál Cayenne bors2 evőkanál barna cukor1 evőkanál tengeri só2 teáskanál sűrített paradicsom5-5 evőkanál víz és olívaolaj 5 evőkanál olívaolaj A mártáshoz 1 fej vöröshagyma6 evőkanál ketchup2-2 evőkanál almaecet, Worcester szósz és szójaszósz… Tovább »

Bossam (főtt tarja saláta)

  Hozzávalók   1 kg tarja csont nélkül1 fej vöröshagyma2 szál újhagyma1 db piros alma1 púpozott evőkanál szójabab paszta1 dl rizsbor2 evőkanál szójaszósz3-5 gerezd fokhagyma2 cm friss gyömbér1 teáskanál egész bors A mártáshoz 4 evőkanál szója paszta2-2 evőkanál chili paszta és szezámolaj2-2 teáskanál méz és szezámmag2 evőkanál darált dió Köretnek 1 fej lollo rosso saláta1… Tovább »

Sült tarja Ssam mártással

Ismét egy koreai finomság, melyet érdemes megkóstolni.   Hozzávalók   1 egész csontos tarja1-1 csésze (2,5 dl) cukor és tengeri só7 evőkanál barna cukor + 1 evőkanál tengeri só2 teáskanál almaecet A mártáshoz 4 evőkanál szója paszta2-2 evőkanál chili paszta és szezámolaj2-2 teáskanál méz és szezámmag1 szál újhagyma 2 evőkanál dió   Elkészítés   A megmosott… Tovább »

Római tálban sült tarja

  Hozzávalók   60 dkg tarja 1 kg burgonya 1 fej vöröshagyma 5 gerezd fokhagyma 2 db paradicsom 2 evőkanál olívaolaj 2 dl sör 2 evőkanál mustár fűszerek: só, bors, rozmaring   Elkészítés   A római tálat hideg vízbe áztatjuk egy órára. A mustárt összekeverjük a fűszerekkel, és alaposan bekenjük vele a húst. 1 óra… Tovább »

Gamjatang

Ez a koreai leves nagyon hasonlít a mi húslevesünkhöz, a különbség az “erejében” rejlik. Megfázás esetén különösen ajánlott. A különféle pasztákat és szószokat koreai fűszereket árusító boltokban tudjuk beszerezni.     Hozzávalók   1 kg tarja 1 fej hagyma 1 csomag újhagyma 2-3 gerezd fokhagyma 3 cm friss gyömbér 40-60 dkg burgonya 30 dkg kínai… Tovább »

Koreai Kimchi

A koreai ételek sajátossága, hogy egyszerre kell érezni a csípőset, a sósat, az enyhén édeset és a savanyút –  összhangban egymással. Ezért ezen ízek harmóniájára fordítsunk nagy figyelmet!       Hozzávalók   25 dkg tarja (vagy füstölt császárszalonna) 40 dkg kimcsi  (klasszikus, kínai kelből készült, koreai boltban készen kapható) 15 dkg levesbe való tofu (közepes… Tovább »

Pikáns sütőtökös tarja

  Hozzávalók   50 dkg tarja 50 dkg tisztított sütőtök 1 konzerv vörös bab 1 fej vöröshagyma 3 evőkanál olívaolaj 2 gerezd fokhagyma diónyi friss gyömbér fűszerek: só, bors, őrölt szerecsendió 1 evőkanál citromlé 2 dl alaplé   Elkészítés   A tarját és a sütőtököt felkockázzuk, a hagymákat tisztítás után aprítjuk, a babot leöblítjük és… Tovább »

Hagymás rostélyos

  Hozzávalók   2 szelet csont nélküli tarja személyenként 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 2-3 evőkanál olívaolaj 2 dl fehérbor 2 dl alaplé 2-3 evőkanál mustár fűszerek: só, bors 2 evőkanál liszt   Elkészítés   A hússzeleteket óvatosan kiklopfoljuk. Szórjuk meg sóval, borssal, dörzsöljük be a fokhagymával, és forgassuk meg a lisztben. Egy serpenyőben… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!