Tarja receptek

Grillezett tarja

Idén olyan enyhe a tél, hogy akár grillezhetünk is nyugodtan. Jó kis szilveszter esti programnak ígérkezik egy családi grill-parti.     Hozzávalók   4 vastag szelet csont nélküli tarja (személyenként 1 szelet) A páchoz 1,5-1,5 dl szójaszósz és olívaolaj1 dl Worcestershire szósz2 evőkanál balzsamecet2 evőkanál barna cukor5 gerezd zúzott fokhagymaőrölt bors ízlés szerint   Elkészítés… Tovább »

Tarja steak

  Hozzávalók   60 dkg sertés tarja3 evőkanál olívaolaj A páchoz 3 evőkanál mustár1 evőkanál méz2 evőkanál olíva olaj2 gerezd fokhagyma préselvefűszerek: só, őrölt bors, őrölt szerecsendió   Elkészítés   A pác hozzávalóit összekeverjük. A húst felszeleteljük kb. 1,5 cm vastag szeletekre. A hússzeleteket megforgatjuk a pácban, majd egy tálba tesszük, a pácot ráöntjük. Lefedve… Tovább »

Egészben sült bárány nyak

Szilveszterkor gyakran készítünk bárány-, vagy birka sültet. A báránynak finom tejes íze van, nem szükséges előkészíteni a főzéshez. A birkahúsnak már jellegzetes íze van, erről le kell szedni a faggyút, és minimum fél órára forró ecetes vízbe kell áztatni, majd hideg vízzel alaposan leöblíteni. Ezen eljárás által enyhül a jellegzetes íz, és finom ételeket készíthetünk… Tovább »

Mustáros vaddisznósült

Manapság már nem nehéz vadhúsokat beszerezni, mert szinte minden hipermarket tart fagyasztott vadhúst, melyet érdemes megkóstolni, legalább egy évben egyszer. Az ünnepek közeledtével ehhez szeretnék egy kis segítséget nyújtani a receptjeimmel.     Hozzávalók   1 egész vaddisznótarja A pácléhez 0,5 l vörösbor1 dl konyak2-2 evőkanál chili szósz és szójaszósz (a chili szósz elhagyható)3 evőkanál… Tovább »

“Tépkedett” tarja

  Hozzávalók 1 kg tarja csont nélkül A fűszerpasztához 1-1 teáskanál oregano, őrölt római kömény, őrölt kömény2-2 teáskanál fokhagyma granulátum, füst ízű fűszerpaprika1/2 teáskanál Cayenne bors2 evőkanál barna cukor1 evőkanál tengeri só2 teáskanál sűrített paradicsom5-5 evőkanál víz és olívaolaj 5 evőkanál olívaolaj A mártáshoz 1 fej vöröshagyma6 evőkanál ketchup2-2 evőkanál almaecet, Worcester szósz és szójaszósz… Tovább »

Sült tarja Ssam mártással

Ismét egy koreai finomság, melyet érdemes megkóstolni.   Hozzávalók   1 egész csontos tarja1-1 csésze (2,5 dl) cukor és tengeri só7 evőkanál barna cukor + 1 evőkanál tengeri só2 teáskanál almaecet A mártáshoz 4 evőkanál szója paszta2-2 evőkanál chili paszta és szezámolaj2-2 teáskanál méz és szezámmag1 szál újhagyma 2 evőkanál dió   Elkészítés   A megmosott… Tovább »

Római tálban sült tarja

  Hozzávalók   60 dkg tarja 1 kg burgonya 1 fej vöröshagyma 5 gerezd fokhagyma 2 db paradicsom 2 evőkanál olívaolaj 2 dl sör 2 evőkanál mustár fűszerek: só, bors, rozmaring   Elkészítés   A római tálat hideg vízbe áztatjuk egy órára. A mustárt összekeverjük a fűszerekkel, és alaposan bekenjük vele a húst. 1 óra… Tovább »

Gamjatang

Ez a koreai leves nagyon hasonlít a mi húslevesünkhöz, a különbség az “erejében” rejlik. Megfázás esetén különösen ajánlott. A különféle pasztákat és szószokat koreai fűszereket árusító boltokban tudjuk beszerezni.     Hozzávalók   1 kg tarja 1 fej hagyma 1 csomag újhagyma 2-3 gerezd fokhagyma 3 cm friss gyömbér 40-60 dkg burgonya 30 dkg kínai… Tovább »

Koreai Kimchi

A koreai ételek sajátossága, hogy egyszerre kell érezni a csípőset, a sósat, az enyhén édeset és a savanyút –  összhangban egymással. Ezért ezen ízek harmóniájára fordítsunk nagy figyelmet!       Hozzávalók   25 dkg tarja (vagy füstölt császárszalonna) 40 dkg kimcsi  (klasszikus, kínai kelből készült, koreai boltban készen kapható) 15 dkg levesbe való tofu (közepes… Tovább »

Rizses hús

  Hozzávalók   50 dkg sertés tarja (aki nem szereti szaftosan, az lapockából is elkészítheti) 1 nagy fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 3 evőkanál olívaolaj fűszerek: só, őrölt bors, őrölt kömény, majoránna, 1 teáskanál curry (vagy kurkuma) 30 dkg rizs   Elkészítés   A húst kisebb kockákra vágjuk, a hagymákat aprítjuk. a rizst alaposan megmossuk…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!