Tarja receptek

Fokhagymás tarja gombamártással

Ugyan egész évben vásárolhatunk gombát, a szezonja tavasszal és ősszel van. Kellemes családi program a gombaszedés, ám arra minden esetben ügyeljünk, hogy az általunk szedett gombákat fogyasztás előtt bevizsgáltassuk egy szakemberrel (hacsak mi magunk nem vagyunk végzett gomba-bevizsgálók). Fontos az is, hogy gombát csak vesszőkosárba vagy papír-tasakba szedjünk (lényeg, hogy tudjon szellőzni), és ahány félét… Tovább »

Tárkonyos sertésragu leves

  Hozzávalók   50 dkg csontozott tarja 1 fej vöröshagyma 2-3 evőkanál olívaolaj 3 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 4 db burgonya 1 kisebb cukkini fűszerek: só, bors, majoránna, 1 evőkanál tárkony 1 evőkanál finomliszt 2 dl főzőtejszín 1-1 teáskanál mustár és citromlé   Elkészítés   A húst vágjuk kisebb kockákra, a vöröshagymát aprítsuk, a… Tovább »

Sajtos sült tarja

  Hozzávalók   6 szelet csontozott tarja 25 dkg reszelt sajt 2 dl tejföl fűszerek: só, bors, pirosarany, kakukkfű 1 teáskanál olívaolaj   Elkészítés   A sütőt bemelegítjük 170 fokra. A tarjaszeletekre folpackot teszünk, és lágyan kiklopfoljuk. A sütőtepsibe terítünk egy sütőpapírt, és bekenjük az olajjal. A tarjaszeletek egyik oldalát sózzuk, borsozzuk, majd ezen oldalukkal… Tovább »

Brassói

Ezt az ételt kezdő háziasszonyok is nyugodtan bevállalhatják, mert szinte nem is kell hozzá főzni tudni, annyira egyszerű az elkészítése.     Hozzávalók   50 dkg sertés tarja csont nélkül 2 evőkanál olívaolaj 1 fej fokhagyma fűszerek: só, bors, majoránna   Elkészítés   A húst apró kockákra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, és felaprítjuk. Az olajat… Tovább »

Palócleves

Palócleves   Hozzávalók   50 dkg csontozott tarja 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 evőkanál olívaolaj 1 db paradicsom 1 db TV paprika fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény, 2 db babérlevél, tárkony 40 dkg burgonya 2 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 60 dkg zöldbab 1 kis pohár tejföl 1 evőkanál liszt 1 kávéskanál… Tovább »

Cigánypecsenye

Omlós cigánypecsenye   Hozzávalók   8 szelet csontozott tarja 25 dkg (8 szelet) füstölt kenyérszalonna 5 evőkanál mustár 2-3 gerezd fokhagyma fűszerek: só, bors, 2 csapott teáskanál fűszerpaprika 1,5 dl víz   Elkészítés   A mustárt keverjük össze a fűszerpaprikával és a fokhagymanyomón áttört fokhagymával. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük a mustáros keverékkel, és… Tovább »

Rilette – Francia húspástétom

Ez az étel reggelire, vacsorára, és vendégváráshoz is kiváló választás.   Rillette   Hozzávalók   1 kg csontozott tarja 0,5 kg kacsaháj (vagy sertésháj, ha van vidéken ismerősünk, aki disznót vág) 1-3 dl száraz fehérbor Fűszerek: 1-1 csapott evőkanál só, rozmaring, kakukkfű, és ízlés szerint őrölt bors   Elkészítés   A hájat kockára-, a húst… Tovább »

Sült tarja

Vasárnap azért szeretek tarját készíteni, mert nem sok elfoglaltságot ad. A viszonylag rövid előkészítés után bármennyi ideig is készül, nem kell a konyhában állnom mellette. Elsőként egy saját receptet hoztam. Hagymaágyon sült tarja   Hozzávalók   1 egész csont nélküli tarja (vagy egy fél, attól függ, hogy hány személyre főzünk) 4-5 fej vöröshagyma 4-5 gerezd… Tovább »

A tarjáról

A tarja a sertés nyaki része, az egyik legkönnyebben elkészíthető húsféleség. Mivel zsíros, nem szárad ki, ezért egyben vagy szeletben elkészítve is ízletes fogás készülhet belőle. Rengeteg módon felhasználhatjuk. Elsőként döntsük el, hogy csonttal vagy csont nélkül kívánunk-e dolgozni vele.  Az egyben lévő csontos tarját érdemes különféle fűszerekkel megspékelni, vagy csontig szeletelni, és a húslapok… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!