Sült tarja

Mézes-mustáros sült tarja

Hozzávalók

60 dkg csontozott tarja

3 evőkanál méz

1,5 evőkanál mustár

2 evőkanál olíva olaj

2 gerezd zúzott fokhagyma

fűszerek: só, bors

Elkészítés

  1. Szeleteljük fel a húst és sózzuk be.
  2. Az olajat keverjük össze a mézzel, mustárral, zúzott fokhagymával, és a borssal, majd tegyük bele a hússzeleteket (a legjobb, ha előző nap elkészítjük, és a hűtőben pihen 12 órán át).
  3. Egy tepsibe fektessük le a hússzeleteket, a maradék páclét öntsük rá, és tegyünk alá 1 dl vizet.
  4. 160 fokon, lefedve, kb. 2 óra alatt sül meg. A sütés végén vegyük le a fóliát, hogy szépen meg tudjon pirulni.

forrás: pxhere.com

Petrezselymes burgonyával és salátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tovább a blogra »