Tárkonyos sertésragu leves

forrás: pixabay.com

Hozzávalók

50 dkg csontozott tarja

1 fej vöröshagyma

2-3 evőkanál olívaolaj

3 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

4 db burgonya

1 kisebb cukkini

fűszerek: só, bors, majoránna, 1 evőkanál tárkony

1 evőkanál finomliszt

2 dl főzőtejszín

1-1 teáskanál mustár és citromlé

Elkészítés

  1. A húst vágjuk kisebb kockákra, a vöröshagymát aprítsuk, a tisztított zöldségeket karikázzuk, a burgonyát és cukkinit kockára vágjuk.
  2. A forró olajban pároljuk üvegesre a hagymát, dobjuk rá a húst és fehéredésig pirítsuk (hagyjuk, hogy levet eresszen). Tegyük bele a zöldségeket is, majd öntsük fel 2 l vízzel, végül fűszerezzük.
  3. Alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Ezalatt összekeverjük a tejszínt a liszttel, mustárral és citromlével.
  4. Ha a hús megpuhult, a levéből pár kanállal hozzáteszünk a lisztes keverékhez, csomómentesre keverjük (én botmixerrel szoktam), és hozzáadjuk a leveshez.
  5. 5-8 percig forraljuk, ha szükséges utánaízesítjük.

Az étvágyjavító tárkony egyéb jótékony hatásairól itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »