Tarja receptek

Hagymás rostélyos

forrás: pixabay.com,

 

Hozzávalók

 

2 szelet csont nélküli tarja személyenként

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2-3 evőkanál olívaolaj

2 dl fehérbor

2 dl alaplé

2-3 evőkanál mustár

fűszerek: só, bors

2 evőkanál liszt

 

Elkészítés

 

  1. A hússzeleteket óvatosan kiklopfoljuk. Szórjuk meg sóval, borssal, dörzsöljük be a fokhagymával, és forgassuk meg a lisztben.
  2. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és ebben pirítsuk meg a hússzeletek mindkét oldalát, majd az ily módon elősütött húsokat tegyük egy tányérra.
  3. A visszamaradt olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, belekeverjük a mustárt, a bort és az alaplevet is. Miután felforrt, visszatesszük bele a hússzeleteket, és puhára pároljuk.

Amíg a hús elkészül, készítsünk hozzá ropogós sült hagymát (a hagymát felszeleteljük, alaposan megforgatjuk lisztben és forró olajban kisütjük) és petrezselymes burgonyát.

 

A bors az egyik legismertebb és legkeresettebb fűszer. A fekete bors néven ismert fűszer a cserje kifejlődött, de még éretlen állapotban szüretelt szemei, melyeket hosszan, napon szárítanak ki. Így nyerik el sötét vagy fekete színüket. További érdekességeket itt olvashatsz a borsról.

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Köszönöm ezt a remek receptet. Amint lesz alkalmam, mindenképpen kipróbálom. Javaslom megtekinteni a https://karaj.cafeblog.hu oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!