
forrás: pixabay.com,
Hozzávalók
2 szelet csont nélküli tarja személyenként
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olívaolaj
2 dl fehérbor
2 dl alaplé
2-3 evőkanál mustár
fűszerek: só, bors
2 evőkanál liszt
Elkészítés
- A hússzeleteket óvatosan kiklopfoljuk. Szórjuk meg sóval, borssal, dörzsöljük be a fokhagymával, és forgassuk meg a lisztben.
- Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és ebben pirítsuk meg a hússzeletek mindkét oldalát, majd az ily módon elősütött húsokat tegyük egy tányérra.
- A visszamaradt olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, belekeverjük a mustárt, a bort és az alaplevet is. Miután felforrt, visszatesszük bele a hússzeleteket, és puhára pároljuk.
Amíg a hús elkészül, készítsünk hozzá ropogós sült hagymát (a hagymát felszeleteljük, alaposan megforgatjuk lisztben és forró olajban kisütjük) és petrezselymes burgonyát.
A bors az egyik legismertebb és legkeresettebb fűszer. A fekete bors néven ismert fűszer a cserje kifejlődött, de még éretlen állapotban szüretelt szemei, melyeket hosszan, napon szárítanak ki. Így nyerik el sötét vagy fekete színüket. További érdekességeket itt olvashatsz a borsról.
Jó étvágyat kívánok!
Köszönöm ezt a remek receptet. Amint lesz alkalmam, mindenképpen kipróbálom. Javaslom megtekinteni a https://karaj.cafeblog.hu oldalt.