Pikáns sütőtökös tarja

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

50 dkg tarja

50 dkg tisztított sütőtök

1 konzerv vörös bab

1 fej vöröshagyma

3 evőkanál olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

diónyi friss gyömbér

fűszerek: só, bors, őrölt szerecsendió

1 evőkanál citromlé

2 dl alaplé

Elkészítés

  1. A tarját és a sütőtököt felkockázzuk, a hagymákat tisztítás után aprítjuk, a babot leöblítjük és lecsöpögtetjük, a friss gyömbért lereszeljük.
  2. Felforrósított olajban megdinszteljük a vöröshagymát, rádobjuk a húst és addig pirítjuk, amíg levet enged. Ekkor rátesszük a fokhagymát, a reszelt gyömbért, és fűszerezzük. 40 percig pároljuk. 
  3. Amikor a hús majdnem puha, rátesszük a sütőtököt, alaposan összekeverjük, és ráöntjük az alaplevet. Amikor felforrt, hozzákeverjük a babot és a citromlevet is, ha szükséges utánaízesítjük és kb. 10 perc alatt készre főzzük. Óvatosan keverjük, hogy a bab ne törjön szét.

Forrón tálaljuk.

A B vitaminokban gazdag gyömbér teája segít a nátha elleni küzdelemben. Egyéb felhasználási területeiről itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »