A koreai ételek sajátossága, hogy egyszerre kell érezni a csípőset, a sósat, az enyhén édeset és a savanyút – összhangban egymással. Ezért ezen ízek harmóniájára fordítsunk nagy figyelmet!
fotó: pixabay.com
25 dkg tarja (vagy füstölt császárszalonna)
40 dkg kimcsi (klasszikus, kínai kelből készült, koreai boltban készen kapható)
15 dkg levesbe való tofu (közepes keménységű)
1 kis fej vöröshagyma
3-5 gerezd fokhagyma
1 csomag újhagyma
5 dl kimcsi-lé (amennyi a zacskóban/dobozban van, a többit lehet vízzel/csiliszósszal pótolni)
fűszerek: 1-2 teáskanál csilipaprika krém (vagy Erős-Pista), 1 teáskanál csilipaprika pehely, 1-2 teáskanálnyi kristálycukor, esetleg só (a kimcsi sós)
Főtt rizzsel tálaljuk.
A téli hónapokra tökéletes lehet ez a forró, csípős egytálétel, ami garantáltan megizzaszt majd. A csilipaprika valójában nem is fűszer, hanem gyógyszer. Erről itt olvashatsz bővebben.