Koreai Kimchi

A koreai ételek sajátossága, hogy egyszerre kell érezni a csípőset, a sósat, az enyhén édeset és a savanyút –  összhangban egymással. Ezért ezen ízek harmóniájára fordítsunk nagy figyelmet!

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

25 dkg tarja (vagy füstölt császárszalonna)

40 dkg kimcsi  (klasszikus, kínai kelből készült, koreai boltban készen kapható)

15 dkg levesbe való tofu (közepes keménységű)

1 kis fej vöröshagyma

3-5 gerezd fokhagyma

1 csomag újhagyma

5 dl kimcsi-lé (amennyi a zacskóban/dobozban van, a többit lehet vízzel/csiliszósszal pótolni)

fűszerek: 1-2 teáskanál csilipaprika krém (vagy Erős-Pista), 1 teáskanál csilipaprika pehely, 1-2 teáskanálnyi kristálycukor, esetleg só (a kimcsi sós)

Elkészítés

  1. A kimcsit (ha szükséges) kisebb kockákra vágjuk, a húst vékonyan felcsíkozzuk. Az újhagyma fehér részét felcsíkozzuk, a zöldjét vékonyan felszeleteljük. A vöröshagymát ketté vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A fokhagymát lereszeljük. A tofut 2-3 cm-es kockákra vágjuk.
  2. Egy fazékba tesszük a kimcsit, rátesszük a húst, vöröshagymát, fokhagymát, és az újhagyma fehér részét, majd felöntjük a kimcsi levével. 20-25 percig főzzük. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet.
  3. Amikor a hús megpuhult, beletesszük a fűszereket és ha szükséges, megsózzuk. 
  4. A tetejére tesszük a tofut, és az újhagyma felszeletelt szárát. Újraforrásig főzzük.

Főtt rizzsel tálaljuk.

A téli hónapokra tökéletes lehet ez a forró, csípős egytálétel, ami garantáltan megizzaszt majd. A csilipaprika valójában nem is fűszer, hanem gyógyszer. Erről itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »