Ez a koreai leves nagyon hasonlít a mi húslevesünkhöz, a különbség az “erejében” rejlik. Megfázás esetén különösen ajánlott. A különféle pasztákat és szószokat koreai fűszereket árusító boltokban tudjuk beszerezni.
fotó: pixabay.com
1 kg tarja
1 fej hagyma
1 csomag újhagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3 cm friss gyömbér
40-60 dkg burgonya
30 dkg kínai kel (vagy kimcsi)
10 dkg szójabab csíra
fűszerek: 1 kávéskanál őrölt bors, 1/2 csillagánizs, 3 db szecsuani bors, 1 zöld kardamom magjai
2 evőkanál szójabab paszta
1 evőkanál chili paszta
2 evőkanál halszósz
2-3 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál rizsbor
2 evőkanál chili-pehely
Forrón tálaljuk.
A zöld kardamomnak a magját használjuk ízesítésre. Jótékony hatásairól itt olvashatsz bővebben.