Római tálban sült tarja

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

60 dkg tarja

1 kg burgonya

1 fej vöröshagyma

5 gerezd fokhagyma

2 db paradicsom

2 evőkanál olívaolaj

2 dl sör

2 evőkanál mustár

fűszerek: só, bors, rozmaring

Elkészítés

  1. A római tálat hideg vízbe áztatjuk egy órára.
  2. A mustárt összekeverjük a fűszerekkel, és alaposan bekenjük vele a húst. 1 óra hosszat hűtőben pihentetjük.
  3. A krumplit megpucoljuk és hasábokra vágjuk. A tisztított vöröshagymát és a paradicsomot felkarikázzuk, a fokhagymákat ellapítjuk.
  4. A tál aljába tesszük a krumplit, megsózzuk és meglocsoljuk az olajjal. Rátesszük a vöröshagymát és a paradicsomot, majd erre fektetjük a húst. A fokhagymagerezdeket köré szórjuk, és az egészet meglocsoljuk a sörrel.
  5. Hideg sütőbe tesszük és 180 fokon 60-80 percig sütjük. Amikor a hús megpuhult, levesszük a tetejét, és 10-15 perc alatt pirosra sütjük.

A sokoldalúan felhasználható rozmaring illóolajából érdekes dolgot készítenek. Erről itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »