Bossam (főtt tarja saláta)

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

1 kg tarja csont nélkül

1 fej vöröshagyma

2 szál újhagyma

1 db piros alma

1 púpozott evőkanál szójabab paszta

1 dl rizsbor

2 evőkanál szójaszósz

3-5 gerezd fokhagyma

2 cm friss gyömbér

1 teáskanál egész bors

A mártáshoz

4 evőkanál szója paszta

2-2 evőkanál chili paszta és szezámolaj

2-2 teáskanál méz és szezámmag

2 evőkanál darált dió

Köretnek

1 fej lollo rosso saláta

1 kígyóuborka

1 kaliforniai paprika

1 szárzeller

Elkészítés

  1. A húst megmossuk és beletesszük egy fazékba. A tisztított hagymát nagyobb darabokra-, az almát félbe vágjuk, és betesszük a hús mellé. Rászórjuk a feldarabolt újhagymát, és az ellapított fokhagymát. Ízesítjük a szójabab pasztával, a tisztított gyömbérrel, rizsborral, szójaszósszal és egész borssal. Öntsünk rá annyi vizet, ami bőven ellepi, majd forraljuk fel. Közepes hőmérsékleten 1-1,5 órát főzzük (amíg a hús teljesen megpuhul).
  2. Ezalatt alaposan keverjük össze a mártás hozzávalóit, és fogyasztásig tegyük be a hűtőbe.
  3. A megmosott salátát szedjük levelekre, a zöldségeket vágjuk nem túl vékony csíkokra.
  4. Amikor megfőtt a hús, vegyük ki a főzővízből, és hagyjuk hűlni. 

A szeletelt húst a mártással és a köré rakott zöldségekkel tálaljuk.

Az antibakteriális hatású bors segíti a szervezetet a nátha elleni harcban. További érdekességeket itt olvashatsz a borsról.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: ,
Tovább a blogra »