Manapság már nem nehéz vadhúsokat beszerezni, mert szinte minden hipermarket tart fagyasztott vadhúst, melyet érdemes megkóstolni, legalább egy évben egyszer. Az ünnepek közeledtével ehhez szeretnék egy kis segítséget nyújtani a receptjeimmel.
fotó: pixabay.com
1 egész vaddisznótarja
A pácléhez
0,5 l vörösbor
1 dl konyak
2-2 evőkanál chili szósz és szójaszósz (a chili szósz elhagyható)
3 evőkanál Dijoni mustár (sima is jó)
3-4 gerezd fokhagyma préselve
fűszerek: 15 szem borókabogyó, 5-5 db szegfűbors és babérlevél, 1 kávéskanál egész bors, bazsalikom, majoránna, kakukkfű
ha kevés a vörösbor, akkor alaplével, vagy akár sima vízzel pótolhatjuk
A szószhoz
0,5 l alaplé, vagy 1 húsleveskockából húsleves
2 dl főzőtejszín
2-3 evőkanál liszt
2-4 evőkanál fekete-ribizli lekvár
fűszerek: só, őrölt bors
Burgonyakrokettal tálaljuk.
A bazsalikom széleskörű felhasználhatóságáról itt olvashatsz bővebben.