Grillezett tarja

Idén olyan enyhe a tél, hogy akár grillezhetünk is nyugodtan. Jó kis szilveszter esti programnak ígérkezik egy családi grill-parti.

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

4 vastag szelet csont nélküli tarja (személyenként 1 szelet)

A páchoz

1,5-1,5 dl szójaszósz és olívaolaj

1 dl Worcestershire szósz

2 evőkanál balzsamecet

2 evőkanál barna cukor

5 gerezd zúzott fokhagyma

őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A pác hozzávalóit keverjük össze. A húst mossuk meg, és itassuk le róla a vizet.
  2. A hús szeleteket tegyük bele a páclébe, takarjuk le, és rakjuk a hűtőbe 24 órára. Ha a pác nem lepi el a húst, akkor időnként forgassuk meg benne. 
  3. Grillsütőn (de akár bordázott serpenyőben is) mindkét oldalát pirosra sütjük.

Zöldségköretet vagy salátát kínáljunk mellé.

A vitaminokban is gazdag fokhagymáról itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »